Pietari ja Moskova

Seikkailu on alkanut!

Pietari ja Moskova, äiti Venäjän suurimmat kaupungit. Täynnä toistensa vastakohtia, melankolista neukkuaikaista tunnelmaa vs. uusimmat muotivirtaukset ja moderni infrastruktuuri.

Pietarissa yövyimme pienessä, mutta mukavassa hostellissa lähellä Nevski Prospektia, joka on yksi Pietarin pääkaduista. Pietarista hihaan tarttui aivan toisenlainen Venäjä, mihin mielikuvissaan oli jotenkin nojannut. Erittäin kansainvälinen ilmapiiri, kaduilla kulkiessa kuulee kaikkien mahdollisten kielien kakofonian.  Tutustuimme Pietarissa luonnollisesti Eremitaasiin, Pietaripaavalin linnoitukseen ja Kunstkameraan. Liikuimme jalkaisin paljon. Liikenne on kaaosmaista, mutta kuitenkin jollain kummallisella tavalla soljuvaa.


Kazanin katedraali ja sähköt pintavetona.


Eremitaasi. 



Eremitaasin saleja.

Kunstkamera.

Pietarissa päädyimme kaksi eri kertaa pimeään taksiin, vaikka tarkoitus oli kyllä ihan toinen. Saimme hyvää kyytiä ja pääsimme haluttuihin pisteisiin. Pikajuna Sapsan kuljetti meidät Pietarista Moskovaan reiluun neljään tuntiin. Kilometrejä junareitillä oli tässä kohtaa 650.

 Moskovan lähiöitä.

Pyhän Basilin tuomiokirkko.

Yllättävän kaunis Moskova

Moskovassa tuli vastaan todellinen suurkaupungin tuntu. Kaikki on suurta, hämmentävää ja kuitenkin niin Venäläistä. Hotellimme sijaitsi Moskovan keskustan ulkopuolella Avtosavotskajan (tms.) alueella. Tutustuimme Kremliin, Pyhän Basilin kirkkoon, punaiseen toriin ja kuuluisaan Gumin kauppakeskukseen. Kävimme myös jossakin hävyttömän kalliissa ravintolassa jossa matkan osapuolet nro 3 ja 4 tilasivat karhupihvit.Söimme jakkihärkää ja vasikkaa.

Kauppakeskus Gum



Okei, matkalla itään päin.. Mutta en uskonut törmääväni kyykkyvessaan vielä Venäjällä. 
Kokemus opettaa ja huomenna matka jatkuu taas. Täältä tullaan Peking! =)

Kommentit

  1. Mahtavaa! "Kotona" pikku kullanmuru kunnossa. Öljytty on, ei peitelty ;D

    VastaaPoista
  2. Huippua - hyviä kuvia - osaa elää mukana :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ulan Bator ja junamatka II.

Lontoo