Tokio III - Sengakuji temppeli ja Shibuya

Viimeisenä kokonaisena päivänämme Tokiossa kävimme tutustumassa Sengakuji temppeliin, katsomassa uudelleen Shibuyan kiihkeää elämänmenoa ja lopulta ihailimme auringonlaskua Tokio Sky Treeltä.


 Sengakuji.

Sengakuji temppeli on oikeastaan hautausmaa 47 samuraille. 1700 -luvulla tapahtui tämä tosi tarina, josta on sittemmin tullut legenda, jonka jokainen japanilainen tuntee.

Samuraitten isäntä Akano Nakanori hermostuu hoviherra Kiraan, joka loukkaa tätä syvästi. Akano Nakanori haavoittaa Kiraa. Vartijat estävät kuitenkin samuraita tappamasta häntä. Hyökkäyksensä vuoksi Akano Nakanorin on tehtävä seppuku (perinteinen japanilainen rituaalinen itsemurha, joka tehtiin kunniasyistä). 47 isännättömäksi jäänyttä samuraita vannovat kostoa Kiraa kohtaan. He soluttautuvat kansan joukkoon ja etsivät Kiraa. Vuoden salaliiton jälkeen samurait hyökkäävät Kiran taloon ja lopulta surmaavat tämän. Samurait vievät Kiran pään isäntänsä Akano Nakanorin haudalle.
Yksi samuraista lähetetään viemään sanaa, että samurait ovat täyttäneet velvollisuutensa. Oikeus päättää, että 47 samuraita ei teloiteta kuin rikollisia, vaan he saavat tehdä seppukun. Sanansaattajana toimineen samurain oikeus armahtaa. 46 samuraita haudataan isäntänsä viereen.



 Laskimme haudat, niitä oli 47. Tässä osa. 

Japanilaiset käyvät päivittäin kunnioittamassa samuraitten hautoja. Hautakiven edessä on kivi, jonka päälle jätetään sytetty tuohuskynttilä kunnioitusta osoittamaan. Sengakujilla käyntimme aikana viisi liikemiestä tuli käymään haudoilla ja kunnioittivat samuraita sytyttämällä tuohuksia.





Sengakujilta jatkoimme matkaa Shibuyaan, joka on kiistatta Tokion kuuluisin paikka. Shibuya on kiihkeän elämän keskus, jonka keskusristeyksen yli kulkee päivittäin 1,8 miljoonaa (!) jalankulkijaa.
Shibuya on täynnä mitä hulppeampia tavarataloja ja kauppoja. Kun media näyttää maailmalla kuvaa Tokiosta, yleensä aina kuvissa on Shibuyan kuuluisa risteys.





 Maailman ruuhkaisin risteys Shibuya.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pietari ja Moskova

Ulan Bator ja junamatka II.

Lontoo