Kambodza - Siem Reap ja Angkor Wat

Phnom Penhistä jatkoimme matkaa lentäen Siem Reapiin. Kambodzan neljänneksi suurin kaupunki Siem Reap tunnetaan Angkorin temppelialueesta, joka sijaitsee kaupungin välittömässä läheisyydessä. Kävimme tutustumassa maamiinamuseoon ja sen jälkeen ihastelimme upeaa Angkorin aluetta.

 Siem Reapin maaseutua.



Maamiinoja. Kambodzalaiset ovat joutuneet elämään sotien keskellä vuosikausia. Tänäkin päivänä arvioidaan olevan noin 5 miljoonaa aktiivista miinaa Kambodzan maaperässä. Paikallisia ja turisteja varoitetaan edelleen kulkemasta missään paikassa, mitä ei ole tarkastettu ja puhdistettu miinojen varalta.

Maamiinamuseota ylläpitää järjestö, joka jakaa tietoa, raivaa miinoja ja auttaa lapsia, jotka ovat joutuneet maamiinan silpomaksi. Pysäyttävää.

Kylänraittia Siem Reapin lähellä.



Angkorin temppelit ovat valtavan suurelle maa-alueelle rakennettuja vaikuttavia kivitemppeleitä, joka oli Khmer-valtakunnan pääkaupunki 800-luvulta aina 1400-luvulle asti. 1900-luvulla Angkorin aluetta alettiin hoitaa ja kunnostaa. Työt keskeytyivät Pol Potin hirmuhallinnon ajaksi, jatkuakseen taas myöhemmin. Angkorin temppelialue on UNESCOn maailmanperintökohteiden luettelossa.

Angkor Wat


Angkor Watin päätemppeli, rakennettu 1100-luvulla.



Turistit ovat Angkorin alueen voimavara ja piina. Turistit tuovat rahaa alueen kunnostustöihin ja useat paikalliset saavat elantonsa turistien tuomista rahavirroista. Toisaalta käydään keskustelua, keretäänkö Angorin aluetta kunnostaa niin nopeassa tahdissa, kun se tuhoutuu tuhansien turistien jalkojen ja käsien alla...







Apsara-tanssijoita kuvattuna temppelin seinälle.



Bayon


Ensikatsomalta rauniomaiselta näyttävän Bayonin temppelin yksityiskohdat avautuvat...






...kasvoiksi, jotka näyttävät hymyilevän. Kerrotaan, että kasvot on veistetty näyttämään Buddhan ja kuningas Jayavarman VII:n kasvoilta. Tämä kuningas rakennutti suurimman osan Angorin temppeleistä.




Ta Prohm

Kun temppelialuetta alettiin perata esille 1900-luvulla viidakon alta, päätettiin jättää Ta Prohm lähes alkuperäiseen asuunsa.





Ta Prohm tunnetaan myös Angelina Jolien tähdittämän Tomb Raiderin kuvauspaikkana.



Heitimme hyvästit upealle Angkorille.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pietari ja Moskova

Ulan Bator ja junamatka II.

Lontoo